18.12.16

Joulukalenterin luukku 18: ala jota opiskelenElintarvike ala
Leipuri kondiittorin linja 

Olen toisen vuoden opiskeli ja valmistun keväällä 2018.

Olen tykännyt alasta. Olen päässyt tekemään kaikkea kivaa, saanut hyviä kavereita. Ja nyt kun tän vuoden alussa meidät jaettiin elintarvikkeeseen ja leipurikondiittoreihin niin meidän luokan luokkahenki on parantunut. Kaikki tullaan hyvin toimeen eikä ole väliä niin kenen pareksi joutuu. 

Asuna meillä on valkoiset työ vatteet johon kuuluu siis lyhkähianen takki ja housut, päähän pitää aina laittaa myssy ja työkengät pitää olla jalassa. 

Eka vuosi:
Ekana vuonna meillä oli leivontaa, yhteisiä aineita (äikkä, enkku, ruotsi, liikunta yms.), lihapuolta, elintarviketta. lisäksi yksi työssäoppimisjakso sekä suoritettiin hykieeni passi. 

Ekana vuonna vain tutustuttiin kaikkiin leipomossa tehtiin perus pullia ja leipiä, lihapuolella makkaraa ja muita vastaavia liha tuotteita ja elintarvikkeella tehtiin ihan kalan käsittelyä, joulu laatikoita, silakka pihvejä ja kermaperunoita lisäksi myös salaatteja salaatin kastikkeita ja sinappia. 

Toinen vuosi: 
Tänä vuonna meillä on yhteisiä sekä leivontaa ja lisäksi kaksi työssäoppimis jaksoa. lisäksi suoritamme ensiapu kurssin, työturvallisuus kortin ja nyt ollaan myös suoritettu ravitsemus passi sekä ympäristöosaamis passi. 

Tänä vuonna ollaan tehty erillaisi täyte pullia ja erikoisempia leipiä ja nyt joulun alla ollaan tehty erillaisia jouluun liittyviä tuotteita kuten joulu pipareita ja pipareista tehty kuusi. Lisäksi olaan käyty läpi erillaisia esitaikinoita winerien tekemistä ja ruisleivän tekoa.  

Kolmas vuosi: 
Sillon teemme erillaisia kondis tuotteita, eli tytekakkuja, keksejä sokeri töitä ja pienempää näperrystä ja vuoden päätteeksi ennen valmistumista tehdään fantasia kakut. Suurin osa ajasta menee työssäoppimassa. 

Ekana vuonna tehtiin myös lihapullia.

Kalamedalionkeja 

Paistettiin lättyjä. 

Riisipuuroa

Joululaatikoita. 

Sinappia. 
Neljä säikeisiä pulla pitkoja. 
Pipari joulukuusi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuosi vaihtuu

Vuosi 2018 oli yks mun hienoimmista vuosista, paljon hienoja tapahtumia ja paljon uusia asioita. perheeseemme muutti heti alkuvuodesta u...