Siirry pääsisältöön

Syksy on tullut

Hei. Vihdoin taas kirjottelemassa.

Haltija nauttii päiväheinistä just ennen klippausta. 
Koulu ja leipomukset mitä oon tehnyt on vienyt paljon aikaa niin kuin sekin kun oon nyt tressannut mistä saan puol opinto pistettä mikä multa puuttuu vallinaisista. Lisäksi tässä olen miettiny minne hakisin ens keväänä kun mun pitäis valmistuu 28.4.2018. Tällähetkellä vaihtoehtoina on kondiittori mestari, sosionomi  ja aikuislukio.

Tänään koulussa meilä muuten oli vierailia mauste salliselta, hän näytti muutmia pikkuleipiä ja pistaasi leivoksia murotaikinasta lisäksi päästiin tekemään hyydykekakkuja jos haluutte nähdä kuvia niistä mitä tehdään koulussa niin kannattaa mennää seuraa mun instaa nimellä @teamkatahaltija.


 Haltijan kanssa on ollut vähän vaikeeta, tosa pari viikkoa sitten Haltija klipattiin ja se sai siitä oudon ihoreaktion sitä ennen se oli liikkunut niin hyvin mut sen jälkeen se rupes jumittaa ja kuviteltiin et se johtuu vaan siittä et se iho reaktio tuntuu inhottavalta, mutta jumitus ei mennyt ohi vaikka iho oire parani.

Nyt otin viimeviikolla raipan käteeni, vaikka mua jännitti että lähteekö Haltija lentoon. Alkuun se oli tosi jännittynyt, mutta johtui varmaan siittä että muakin jännitti. Lisäksi meillä oin nyt toinen kuolain käytössä.

Lisäksi tallikaverimme meni haltijan ja se liikku sen kanssa sujuvat avot ja vastalaukat. Samalla mä pääsin vähän kävelee ja kenventelemään fein tason ponilla, oli niin kiva päästä vähän tasokkaamman kyytiin.

Nyt on ollut pitkään niin et toisen suunan laukka ei nouse, mutta eilen päätin et nyt se nousee tekisi haltija mitä tahansa ja kyllä se vähän yritti sinkoilla mutta pysy kumminkin ruodussa.

Tänään el oli kattoos hampaat ja niissä ei ollut mitään sanottavaa. Ainoo et meillä on ollut liian paksu kuolain käytössä ja toi mikä nyt on niin on parempi kattoo kokeillaanko vie jotain muuta kuolainta.
Lisäksi haltia sai pitää kevyen kävely päivä käytiin vie kun pääsin koulusta niin kävelyttämässe Haltija.
Vili nauttii auringosta 
 Vili on kasvanut taas ja pureminen on vähentynyt, karva on vaihtunut ja ruvennut kasvaa pituutta niin kuin alemmassa kuvassa näkyy.

Vili makaa lämpimän takan vieressä.
Tiistaina ja eilen meillä oli koulusta vapaat niin olin eilen kuvailemassa kun oli niin kiva ilma.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkästä aikaa kirjottamassa

Moi. Ajattelin nyt vähän kirjottaa meidän kuulumisisa. 


Haltiasta on ruvennut tulemaan poni ja se testaa mua tosi paljon, tällä hetkellä se ei suostu nostaa mulle ravia ja ollaankin tehty sitten vain paljon käöyntityöskentelyä ja juoksuttettu irtona nyt meillä on myös yks tuttu käynyt ratsastamasa sitä. 
Lisäksi heidän valmentaja tulee opettamaan meille liinassa juoksutusta ja katsoo rupeeko se muuten valmentamaan mua. Hän ymmärsi hyvin meitä ja meidän ongelmia ja mun arkuutta. 
Muuten kesä on mennyt hyvin ja Vili on kasvanut hurjasti. se täytti eilen 17 viikkoa ja sai viimeviikolla rokotuksen ja sirun samalla kun hänet ilmoitettiin kennelliitton niin minä liityin kennellitoon jäseneksi. 
Kanitikin voi hyvin. 
Synttärini on ihan parin viikon päästä samoin inssi. Tällä viikolla mulla ei ole vielä ajotunteja mutta ens viikolla on to ja pe ja seuraavallaviikolla on ma ja ti ja ke onkin inssi ja mun synttärit, niitä kyllä juhlitaan vasa viikonloppuna. sitten mulla alkaakin viiminen koulu…

Uusia tuulia

Hei.

Eemeli vaihtuin nyt mulle helpompaan poniin.

Eemeli on ihana mutta esteillä vähän haaseettinen ja todettiin paremmaksi vaihtaa. Eemeliä tulee ikävä, mutta kun tietää sen että näin oli parempi niin ei se ole niiin iso juttu.

Nyt mulla on siis poni nimeltä Haltija ja sen kanssan pääsen ehkä jopa tällä kaudella kisaamaan.

Tänään uudella kotitalilla päästiin heti töihin. Soviteltiin vähän satuloita ja menin sitten Eemelin koulusatulalla tai oikeastaan se on nykyään Haltian satula.

Maneesi oli alkuun vähän jännä, mutta kun vähän rohkasi niin meni tosi hyvin ja rennosti. Tehtiin ihan perus asioita ja tutustuttiin maneesiin.
Valmnnuksia

Hei.

Keskiviikon tunti peruuntui ja menin itsenäisesti koulua eikä sujunut taaskaan yhtää. lopussa sitten äiti rupes kattoo kun meillä oli uudet suitset ja ne oli miglemit ja meillä oli niissä ne turpahinasta tulevat kuolaimeen olevat klipsit, ainakun otin ohjat käteen niin se otti isompaa painetta turpahihnaan. otettiin klipsit pois niin Haltija muuttui tääysin se rentoutui ja oli suusta paljon pehmeempi.
Sen jälkeen meillä on sujunut. Torstain estetunnilla tehtiin sittenkin ihan sileen jumpaa mulla kyllä oli kaikki este varusteet ihan turvaliivikin ni sen vähänän haittasi, mutta tulli silti ihan kivoja pätkiä.

Nyt ollaan reenattu koulukisoihin ja hyvällä menestyksellä.

Menään siis seuraavissa koulukisoissa helppo c e.b spesial ja helppo b k.n spesial.

Nyt on alkanut sujumaan siirtymiset jopa laukasta käyntiin. ravista laukkaan siirtymisiä tarvii harjotella etten käytä siien kättä vaan nostan sen pelkällä pohkeella.

Kuvat on viimekisojen verryttelystä.